Monday, November 24, 2008

ADUI SAKITNYA KEPALA

Posted by take5shopOn9 at 12:15 PM 1 comments
apsal kepala nie sakit dari bahagian kiri sampai tengkuk. kadang2 berdenyut. kalau ada mak boleh mintak tolong picit. nanti tau lak mak angin ke magrin ke. mungkin lama ngadap laptop kot. adui mak..unhappy smileys


pagi nie bangun awal. ari-ari aku bangun awal tapi lepak kat umah je melangok tengok muka ainyen ngan anak belaannya. aku ada misi. nak g SL print nota sosio. apa la bengong rabu stat paper. dorang nie memang ada PhD lamsn smileys. tak buleh tengok kami nie senang santai. sampai saat akhir pun nak ganggu masa santai. tuhan ampun dosaku. sabarkan hati ini.

misi aku selesai di SL
mad smileystapi bacanya ntah bile. ye aku baca nanti. adui sakit lagi kepala.


lepak kat LAB bersama Lina spastik, Jamal capap, Syaria'h bong, Lyn shuffle & Nad pengantin. jangan harap la dorang nak stady. same je ngan aku. melayan tagged jahanamkan masa orang & FS yang fantasi. thanxs 2 en.rizal buka lagu pengantin. mesti Nad dah perasan duk atas pelamin orang amik pic diajumping smileys. ntah2 orang camera amik pic kerusi ke..pengapit ke..bunga telo ke..Nad tak payah senyum lebih2 nanti..ngat pesan aku nie

Tuesday, November 18, 2008

KUTIPAN ANTU-ANTU JIMBALANG

Posted by take5shopOn9 at 9:20 PM 0 comments
mereka menung memikir pasangan cocok

bertemu jua kasih yang hilang pergi

masih laku ke jualan CNi kepada antu2 nie

mukanya herot sebab tersimbah racun lalang

terjah nenek kebayan itam bangkula & antu gigi jarang

perundingan antara nenek kebayan itam & antu tetek

antu kerangka osteoporosis

antu renek maklimah merayau sekitar bangunan kediaman

sebahagian yang dapat aku kutip dari antu-antu jimbalangaim smileys. selainnya aku tunggu dari mero (kasih hati Mawk) & man orang tangkap gambar pilihan Mawk juga. erti kata lain semua kutipan hasil dari Mawk jugafree smilies. sebelum aku lupa txs 2 Mawk manis yang sudi menjawab soalan aku 'camna nak buat ikon smile nie gerak2'. kamu sentiasa manis Mawk.

Thursday, November 13, 2008

JIMBALANG PULANG MENCARI ASAL DIRI

Posted by take5shopOn9 at 2:14 AM 1 comments

penat....
tak larat nak melangok depan laptop nie. alamak nak tak nak jari2 tangan
mesti bertugas malam nie.
tajuk sukan n coklat belum sudah.

jimbalang mengamuk gile malam nie. entah hutan bana mana muncul datangnya. hebat siot jimbalang2 nie. opening mawk n gang lagu kuntilanak. lirik ada unsur pembunuhan. ajak mati bunuh diriinnocent smileys. lawak la..

tak sangka aku arol boleh bla layan dancing julian n team. aku biasa la tumpang goyang. bile lagi nak sama2 ngan semua. rindu gile benda2 nie 1 masa nanti.
budak2 umah fifi layan lagu hujan. memang boleh bla lagu nie.
one odah memang ada harapan la jadi tutoriol binatang2 di circus. semua binatang one dengar cakap. sempoi. kreatif la korang. aku jue ainyen sama enjut buat show.
jimbalang 15-8 big bosnya anim, layan show aci2 buka pintu. havoc hall malam tadi.happy smileys

aku suka gile amie bawa lagu my baby you. to amie, txs selama 2 sem setia shoulder to sleeping. masa kuliah aku n amie buat keje kesukaan, cucuk pinggang perut. bila penat aku tido kat bahu amie. lena dapat bahu empuk. lyn gila layan dangdut 'kopi dangdut'. pojie rockers ala2 jopun sosek.

khalid gile mic layan lagu dari M.nasir.
aku tau lagu tapi tajuk loss.
dapat hadiah dari piah.
ntah siapa lah dapat dari aku. terima lah seadanya.
maafkn aku kawan
. aku pentingkan hubungan nie kekal.

malam nie bukan pengakhir sahabat. tapi permulaan kita bina sekukuh binaan bukan kukuh istana pasir di hempas ombak hancur..
tapi kukuh teguh pada hati kasih sayang rindu diri kamu.

Ya Rabb jangan Kau kurangkan malah
lenyapkan kasih sayang rindu dan ingatan ku
pada persahabatan dari jalinan mu. ampun nie dosa2 mereka sahabatku juga ibu2 bapa2 mereka..

innocent smileys



Wednesday, November 12, 2008

BELAKANG JIMBALANG

Posted by take5shopOn9 at 1:57 PM 0 comments
paranormal

jimbalang penghancur majlis

tiba saatnya


nampak gaya setup dewan yang burok hampir selesai.
cuma tunggu umpatan & cercaan dari jimbalang yang lain. nak buat yang hebat boleh. tapi hidup dalam masyarakat yang ada normad,ulu, metropolitan, hutan bana mana ntah..
semua mesti di ambil kira. tu lah namanya jiran sepakat membawa berkat. buat lebih2 kang ada yang terbawa2 dalam diari hidup. manusia tak semua yang sempurna. tak pe aku akur dengan tohmahan semua. kengkawan jimbalang punya pasal aku..


Mawk & group nampaknya memang ada show yang gempak. reahesal tak habis. dari tengahari petang bawa lak ke malam.
opening yang gile gaban la.. aku pun ada join show. ala main enjut je malam nie. nasib la korang jimbalang. menanah telinga dengar nanti.


jimbalang2 terimas membantu setup dewan jadi hancur.
nampak sangat pengotor. hope malam nie kita yang punya. so end of the show jangan la korang jadi jimbalang taik yang tak reti nak sama2 kemas dewan..

* jimbalang..pesan aku jangan ingat diri kau sendiri. sebarang risiko bukan
tangungjawab kami..

video

Thursday, November 6, 2008

SIMPONI JIMBALANG

Posted by take5shopOn9 at 9:30 AM 0 comments

Pilihan Tarikh : 13 Nov 2008
( Khamis malam Jumaat)
Pilihan Masa : 8.00 malam - ikut suka kamu
Tema : Dark Night

malam jimbalang nie datangnya idea dari NINi. rasa enjoy gak ngan suasana malam tue bertemakan hantu2 MySL yang memang pailang. ada suara sumbang tak suka dengan tema katanya nanti ada yang histeria la sampuk la. memang benda2 nie wujud tapi korang yang berhati luruh kene la perbanyakkan doa n isthgfar pada ALLAH. jangan la terlampu galak sangat pada majlis tue. selesai majlis solat isya'. aku tau korang sume tak dan nak solat isya' coz jimbalang2 akan berkumpul jam 8 malam. suara sumbang yang lain.. ada yang tak nak join. sebabnya alasannya costume tak da. ala buat apa nak havoc-havoc? tepek ngan berdak sejuk dah la. boleh jadi zombie. nak jadi nenek kebayan pun buleh. ko berjalan la bongkok sepanjang majlis. korang tak payah la pk susah payah sakit otak. nak pakai kebaya pun buleh. jadi zombie kebaya.

aku diarah setup dewan. banyak perancangan yang nak dilakukan. harap korang semua enjoy dengan setup yang aku n kroni lakukan. MAWK incharge show. malam tadi meeting gaya macam gempak. harap jimbalang2 semua bagi support pada majlis yang korang harapkan. aku pun tahap kenapa ada yang tak nak join. lantak korang la. tak menjejaskan pon masa n majlis.
apa yang penting jimbalang pailang akan mengamuk minggu depan. NANTIKAN KEDATANGAN AKU.


Monday, November 3, 2008

kasihmu berubah hati

Posted by take5shopOn9 at 8:27 PM 0 comments
rasanya dah lama tak update blog nie.almaklum la terlalu banyak agenda yang perlu di laksanakan malahan payah aku nak cerita 1 persatu. laptop aku dah makin menyepi pada jam 630pm tadi.wah kekesalan dalam jiwa melanda. adakah aku yang salah???bukan aku tapi asigment yang melambak menjadikan kekasihku berubah hati. tido lah wahai kasih dengan tenang. mungkin TUHAN nabi amaran pada aku kerana jauh padaNya. dan mungkin dengan cara ini aku kurang bertemu kasihku. tapi aku boleh berpindah pada kekasih orang lain. namun ada limitnya. aku membuat kesimpulan kasihku penat jemu mual muak bebal sebab semalam terlalu lama mengahadap aku dari jam 9am-2am. benarlah dah berubah hati hingga tak mahu memandang aku lagi. aku benarkan kasih mencari ketenangan sementara. sebab mu kasih aku perlu pulang ke desa untuk mencari penawar perubahanmu. baru sahaja aku bercadang kepingin menghabiskan masa bercanda dengan kawan-kawan. maka TUAHAN lebih tahu.. apa yang mampu aku lakukan hanya membuat rumusan dari hari-hari berlalu~~~~


[kerja luar kelas]

date : 15hb Okt 2008
venue : chicken heartz sunway pyramid
vip : en zaine & red dragonz

beramai2 bersama '68' ke sunway pyramid. plan A (bersuka ria di Sunway Lagoon) gagal mendapat sambutan atas dasar kemiskinan uwang. plan B (makan2 sampai buntang biji mata).
semua setuju sebab dapat padatkan perut dengan meal yang pelbagai. berpinggan2 makan yang king segala makan Jamal la agaknya 28 pinggan kot setelah dikira dengan jiran sebelah. ainyen berkesempatan mencari ahli rumah 2-8 yang baru bernama KIKI. sekarang KIKI di rumahnya menumpang tido di rumah 2-8...~~~~


[ Teater Bangsawan Nujum Pak Belalang ]

date : 17 Okt 2008
venue : Panggung Bandaraya DBKL, KL
vip : Khalid (driver van)

630pm makan2 di cafe nizam & khalid duduk di meja yang sama.
nizam - malam ni pak belalang
khalid - owh..kat mana?
nizam - dekat DBKL
nana - teater ke? bile? malam nie? jom la. tapi takde transpot. ala bestnya
khalid - g naik atas mintak pinjam van
ainyen - ha'ah try la mintak
nana - tak reti la nak minta ntah2 dorang nak guna malam nie
khalid - try la minta mana tahu boleh dapat. apa2 hal mesej
* ainyen nana..pandang fad..kemudian senyum..~~

nana - fad, minta tolong boleh?
fad - apa?
nana - jom la naik atas pinjam van kat MFD g tgk teater
ainyen - jom la
fad - boleh. nak gak tengok lom penah tengok lagi. jap bagi saya habis makan.
* ainyen nana berdoa dalam hati

* berbincang fad dengan yang berwajib. mulanya macam2 ditanya suruh naik train sampai sana. tanya siapa driver & pengikut. 20minit bincang2 selesai. yes dapat kunci~~~

van bergerak jam 8pm. sedikit scene terlepas. tapi boleh gelak ketawa dengan audience. hebat..
1130pm van bergerak ke jalan klang lama. dalam pemikiran nana akan ada aktiviti liar tapi driver enggan laksanakan. jadi persinggahan terakhir di syurga hati driver dan kawan2nya KHALIFAH macha!!!!!


* sedih terjadi pada kasihku hari ini kasihmu berubah hati


About Me

My photo
Name It, You Get It Here!

Followers

PERSEMBAHAN BAHASA ISYARAT (MySL)

Loading...
 

...NanA r0cK... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei