Friday, March 26, 2010

Rawan Hati

Posted by take5shopOn9 at 8:58 AM 0 comments
indahkah bila dicintai
biasa je..
lumrah hati & naluri, kadang ada rasa rindu
kadang ada rasa 'bengkek' je hati
leceh betul la

seronoknya life sebelum ni
tak perlu nak jaga hati orang sangat
janji pergaulan & percakapan tidak melampaui batas
ke semua hati bebas dari persengketaan

kadang, sengketa sengaja dicetus dari diri
akhirnya sakit sendiri
rasa jauh rajuk hati
ha padan muka sendiri


Wednesday, March 24, 2010

Kasihku Abadi

Posted by take5shopOn9 at 11:38 AM 1 comments
Kamar hatiku, sekian lama. Suram dan sepi, kekosongan. Aku mencari insan sejati. Untuk menemani hidupku.
Adam dan Hawa diciptakanNya. Disemai rasa kasih sayang. Agar bersemi ketenangan. Dan kedamaian di hati.
Ku harap hanya keikhlasan. Dan ku rindukan keramahan. Aku inginkan kemesraan. Berkekalan berpanjangan.
Mengasihimu, dikasihi. Menyayangimu, disayangi. Merindui dan dirindui. Saling mengerti di hati.
Biar hilang kabus di wajahku. Biar tenang resah di dadaku. Terimalah serta kabulkan harapan ini. Oh Tuhan.
Ku melafazkan kata penuh makna. Bersaksi Tuhan yang Maha Pemurah. Hidup mati jodoh pertemuan. Ditentu Allah yang Esa. Perkenankan hasrat di hatiku. Moga impian kan dirahmati. Dipertemukan serikandi. Susah dan senang sama harungi. Demi cinta yang hakiki. Oh...

berilah aku peluang menjadi sebahagian dalam hidupnya hingga telah Kau tetapkan sesuatu kepada kami sejak azalinya..amin.

Tuesday, March 23, 2010

Misi Bermula Kenangan Tercipta

Posted by take5shopOn9 at 12:46 AM 0 comments
dah lewat malam rupanya. nyamuk menggila meggigit tangan & kaki aku. manis mungkin darah ni. sambil-sambil layan warungnet.fm (bukan cerita kedai kopi) tapi lagu yang boleh di layan. tetiba hati tertarik melayan onemanga. credit to nizam yang mengajar benda-benda tak berfaedah ini. tapi jika dilayan memang enjoy.

ada misi yang lagi seronok dilayan. YES! jari lincah klik sana sini. dengan harapan dapat la ku temui. horraayy..dah lama sangat tak jumpa benda yang sangat tak faedah ni. aku sedang mendownload; alam perwira - dewata raya - pendekar sakti- dan banyak lagi. bagus blogger nie dengan koleksi yang terlampu banyak dan rajin scanning setiap page, zip & upload.

yang aku ingat mula terjebak membaca semasa di sekolah rendah. dapat pun dari hasil rampasan dari budak-budak. maklum la pengawas. aku belek-belek macam menarik komik nie sebabnya nipis dan lukisan yang ada tarikan. akhirnya melekat & jatuh cinta nak tahu.

aku tak membaca mengikut jilid. ikut suka aku nak baca yang mana. yang paham pun aku sendiri. wah..seminit lagi alam perwira episod 1 dah nak siap download.. simpan untuk baca esok. dan terus mendownload. seingat aku ada sebuah kedai yang berdekatan sekolah rendah aku ada banyak menjual komik seangkatan ini. ye kedai SINGER ada jual. tapi tak pernah terfikir nak beli buat koleksi, sebab dapat baca free..

mesti seronok dapat buat koleksi sebab keluaran sekarang tak best macam dulu. mesti kenangan lama terimbau kembali..teringat zaman sekolah ku..miss d'memoriesz

Friday, March 19, 2010

Membangkitkan Pesona Aura Dengan Zikir

Posted by take5shopOn9 at 8:29 AM 0 comments
Aura dipandang sebagai sebuah pancaran energi di wajah seseorang. Meski sebenarnya aura melingkupi seluruh tubuh. Aura cenderung berubah-ubah mengikuti kondisi mental seseorang. Secara umum warna aura bisa merah, hitam, kuning, biru, dll. Terkadang aura seseorang terbentuk dari kombinasi warna-warna tersebut. Contoh, seseorang yang sedang kesulitan ekonomi, maka cenderung auranya hitam. Tapi apabila terdapat sedikit aura biru, menunjukkan orang tersebut masih berpeluang bangkit kembali usahanya.

Di samping itu, seseorang berkulit putih bisa saja memiliki aura gelap dan kusam. Sebaliknya, berkulit hitam seringkali memancarkan aura cerah, terang dan sedap dipandang. Tetapi tidak mudah melihat atau mendeteksi aura, bahkan kita dapat tertipu dengan penampilan seseorang. Seseorang yang berniat jelek dan sudah dalam tahap hendak melakukan perbuatan jeleknya itu, juga bisa terlihat dari pancaran auranya, keadaan mental atau psikis yang memperburuk pancaran aura seseorang bermacam-macam, seperti: kesulitan ekonomi, frustasi, patah hati, tidak percaya diri, dll. Apabila tidak segera diperbaiki, akan mempengaruhi dinamika hidup orang tersebut.

Upaya untuk menimbulkan pesona aura agar tampak lebih cerah, terang, tajam dan bercahaya ini sesungguhnya tidak terlalu sulit bagi yang mau berusaha berpikir positif merupakan dasar utama seseorang yang ingin memperbaiki pesona auranya. Misalkan, ketika sedang dilanda frustasi karena belum mendapatkan pekerjaan, maka upayakan terus berpikir positif bahwa suatu saat akan mendapatkan pekerjaan.

Berpikir positif ini berlaku untuk semua kondisi apapun yang dihadapi, Ini akan mempengaruhi energi kosmis. apabila sudah terbiasa dengan berpikir positif, langkah berikutnya adalah mengumpulkan energi kosmis yang bersifat positif ke dalam tubuh. Upaya ini dapat dilakukan melalui zikir.

Zikrullah dapat mengubah aura buruk menjadi bagus. Cukup satu saja titik zikir dalam tubuh hidup, maka aura seseorang dengan sendirinya terpancar lebih tajam dan bagus. Apalagi jika semua titik zikir tersebut telah hidup. Manfaat memiliki pesona aura yang bagus sangat besar. Selain dapat mengenal jatidiri, mudah diterima dalam pergaulan, juga lebih mendekatkan rezeki.

semoga bermanfaat.. amiin.

Friday, March 5, 2010

z00m in..

Posted by take5shopOn9 at 12:51 PM 0 comments




agak-agaknya dah selesaikan penggalian sahabatku mencari gambar untuk bahan bukti yang dirasainya sangat rahsia padaku..jom aku bantu..z000mm...

Monday, March 1, 2010

meresap

Posted by take5shopOn9 at 1:26 PM 0 comments
rupanya ada yang merindui entri baru saya. kepenatan anggota badan yang dikerah selama 2 ari lepas agak sukar untuk diluah melalui entri. idea mudah meresap. lalu hilang. pengalaman baru akan tiba tidak lama lagi. credit kepada imam udin sebab akan memudahkan kerja saya. bikin cantik-cantik tau..

About Me

My photo
Name It, You Get It Here!

Followers

PERSEMBAHAN BAHASA ISYARAT (MySL)

Loading...
 

...NanA r0cK... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei