Sunday, May 22, 2011

Perjalanan Menuju Abadi

Posted by take5shopOn9 at 1:04 AM 0 comments

Baru tak baru dah sejam lebih pulang dari menonton wayang gambar skrin besar. Aku pun tak pasti dengan hati perasaan ni. Tidak seperti insan lain yang boleh teresak-esak menangis kerana storyline penceritaannya. Kali ini kurang terpahat dalam hati.

Walaubagaimanapun aku suka skrip, kerana membuatkan aku berfikir dalam mencuba menghayati yang konon-konon nak titiskan airmata. Tapi aku bukan pelakon air mata. Jadi tidak ada ruang untuk aku dalam ujian pelakon airmata.

Namun,ada lesson yang boleh kita pelajari dari kisah perjalana menuju abadi. Usaha selagi ada jalan. Redhai dengan apa yang telah ditetapkan kerana kita tidak pasti apakah sinar disebalik kegelapan yang datang. Jangan berjanji jika tidak mampu tunaikan. Adakah pemberian itu setimpal dengan apa yang kita perolehi?

::Semakin Dekat Derita Menghimpit Kita, Semakin Dekat Kabahagian Menghampiri::


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Perjalanan Menuju Abadi

Posted by take5shopOn9 at 1:02 AM 0 comments

Baru tak baru dah sejam lebih pulang dari menonton wayang gambar skrin besar. Aku pun tak pasti dengan hati perasaan ni. Tidak seperti insan lain yang boleh teresak-esak menangis kerana storyline penceritaannya. Kali ini kurang terpahat dalam hati.

Walaubagaimanapun aku suka skrip, kerana membuatkan aku berfikir dalam mencuba menghayati yang konon-konon nak titiskan airmata. Tapi aku bukan pelakon air mata. Jadi tidak ada ruang untuk aku dalam ujian pelakon airmata.

Namun,ada lesson yang boleh kita pelajari dari kisah perjalana menuju abadi. Usaha selagi ada jalan. Redhai dengan apa yang telah ditetapkan kerana kita tidak pasti apakah sinar disebalik kegelapan yang datang. Jangan berjanji jika tidak mampu tunaikan. Adakah pemberian itu setimpal dengan apa yang kita perolehi?

::Semakin Dekat Derita Menghimpit Kita, Semakin Dekat Kabahagian Menghampiri::


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, May 18, 2011

Berehat Berbaring

Posted by take5shopOn9 at 1:33 PM 0 comments
Inilah dikatakan smartphone.dimana-mana mudah bagi aku untuk bersihkan laman ni.dalam baring-baringan atau apa-apa gaya pun blh.

Sekarang lunch hour,tapi habiskan waktu dengan 'berfikir' di ruang solat yang karpet dan langsir sedondon warnanya yellow.

Hari panas,bagaimana nak berfikir dengan tenang?kondisi bilik pun tak boleh nak kata.ha!!! Hambek kau.



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, May 17, 2011

Adakah berjaya

Posted by take5shopOn9 at 1:52 PM 0 comments
Aku ingin mencubanya




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, May 10, 2011

EMPAT HELAI

Posted by take5shopOn9 at 9:12 PM 0 comments

2 minggu tanpa Puan Besar. terbang jauh ke US atas urusan kerja dan memberikan semangat kepada kontinjen selaku wakil negara. terang betul minda mereka ni hingga tersenarai mewakili negara. Good Luck You All.

awal-awal lagi Puan Besar dah menyampaikan kerelaan hatinya untuk menerima tempahan seadanya beliau di US. boss aku ni sempoi je bagi aku tapi tegas. suka aku sikapnya. korang yang kene marah maki hamun tak perlu la sentap. dah terang-terang salahkan. ada kalanya boss silap juga. itulah manusia. tiada yang perfect.

bila dapat hint dari boss willing to carry from US, officemate aku mulalah meraba-raba tangan di keyboard search apa yang dihajati. aku yang melepak belakang senyum kambing. nak join kurang berminat. diorang soksek nak hangkat c0acH. hamboi..

boss aku sporting, sama lah melayan cita rasa diorang. ka
ta boss kirim bersama duit, kiriman airiur tak dilayan. kenapa aku tak join diorang hangkat c0acH?? hurmmmm...
::empat helai dari RM beribu::

About Me

My photo
Name It, You Get It Here!

Followers

PERSEMBAHAN BAHASA ISYARAT (MySL)

Loading...
 

...NanA r0cK... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei