Monday, October 24, 2011

Hujan

Posted by take5shopOn9 at 5:56 PM 0 comments

Hujan.

Ketika ini aku sendirian di dalam mobil sementara menunggu jam 6 petang. Sengaja duduk menyendiri merasai hujan mencurah-curah menyimbah mobil. Biarkan bersih dari kekotoran. Hujan mencurah lagi membasahi bumi. Biarlah bumi yang basah,hati aku kering..dan terus kering sehingga mereka diam dengan provokasi.

Lebatnya hujan ini nyata mencurah dicermin kereta. Lebat hujan air mata ku pendam biar menangis sebak didalamnya. Tidak kuasa menunjuk kelemahan. Ini bukan keegoan, ini bukan kebencian. Ini aku inginkan kekuatan.




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, October 21, 2011

Re: Re: I am finally became Boss!!

Posted by take5shopOn9 at 7:37 PM 0 comments

hey there...
my daily life doesn't feel like a burden
http://www.talktalk.co.uk/misc/redirect.php?qygux&wel=facebook.com&vesu=facebook.com&url=http://home54solutions.net/esubmit/bizopp_main.php
bye.

Tuesday, October 18, 2011

Fwd: Nice opportunity

Posted by take5shopOn9 at 3:07 AM 0 comments

Hello friend.
I had reached the end of the line I took my chances with this now I make all the calls just picture the possibilities
http://www.fraza.ua/aw.php?gusoh&kad=aol.com&tudy=msn.com&u=http://income2.net/esubmit/bizopp_main.php
see you soon.

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday #2

Posted by take5shopOn9 at 3:36 PM 0 comments

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, October 9, 2011

Belanjawan

Posted by take5shopOn9 at 3:20 PM 0 comments

Rata-rata rakyat jelata Tanah Tumpahnya Darahku telah mengikuti belanjawan 2012 pada Jumaat;071011 lalu. Semua menanti dengan penuh debaran dan harapan. Dulu, aku tak mengerti dengan semua hal ini. Apalah sangat dengan belanjawan? Tiap-tiap hari belanja juga. Kedai-kedai runcit akulah pelanggannya. Tidak mengubah apa-apa pun. Tak tahu apa pentingnya siaran langsung belanjawan sampai semua tengok depan kaca tv.

Sekarang, aku dah menjadi sebahagian mereka. Ternanti-nanti saat itu. Apakah yang bakal diperolehi? Tersenyum lebarkah? Senyum kambing ke? Adakah alasan aku penjawat awam semuanya berubah? Sama seperti makcik-makcik pejabat, mak ayah dirumah, kawan-kawan yang bekerjaya? Owhhh besar impak belanjawan ni ye.



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 3, 2011

Persiapan Raja Sehari

Posted by take5shopOn9 at 2:00 PM 0 comments

Sabtu lepas seharian menyumbangkan ekonomi negara Tanah Tumpahku di sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman atau lebih sinonim di mulut Jalan TAR. Siapa yang tak kenal Jalan TAR? Perlulah ada rombongan Cik Kiah ke sana.

Sebelum matahari terbit terik aku, bakal pengantin dan kawan pengantin bergerak ke Kuala Lumpur. Bagi mengelakkan dari berhadapan kesesakan jalan raya, kereta yang dipandu kami pakir di LRT Cempaka. Alhamdulillah jalanraya lengang begitu juga Sogo. Bulan masih terang, tapi keadaan sekitar lengang. Mungkin rakyat Malaysia dah berhabisan membeli belah sebelum raya dulu.

Fokus utama, mencari kain ela untuk diriku, mak, ayah, ibu saudara dan flowers girl kiranya tema sedondon. Dari awal lagi, bila ditanya tema tak tahu nak kata apa. Akhirnya dapat la keputusan warna untuk family pada majlis nanti. Purplelish!!!!

Gulatis, kedai pertama kami masuk. Mahal ya rabbi..Dorang ni jual kain ke jual 'brand'? Dapat la aku sepasang baju kebaya hijau untuk dipakai ke rumah pengantin lelaki nanti. Keduanya, Nagoya. Dapat 2 pasang baju Viscose. Popular sangat ke jenama ni? And the last point, Jakel gedung ke sukaan mak aku. Apa yang dapat? Memang tidak aku merancang dan tak pernah dirancang. Terkejut orang yang sponsor aku. Sepasang songket untuk aku pakai di hari persandingannya.

Memang memenatkan, agaknya tiba masa aku nanti macamana ye? Dengan tema la, gift la, hantaran la, aku nak request akad nikah sahaja boleh kan?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

About Me

My photo
Name It, You Get It Here!

Followers

PERSEMBAHAN BAHASA ISYARAT (MySL)

Loading...
 

...NanA r0cK... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei