Wednesday, June 23, 2010

Ray Ban Aviator Sunglassess

Posted by take5shopOn9 at 9:32 AM 0 comments
Pix 1: Darkgreen


Pix 2: Two tone colour

Pic 3: Pinjam dari Kak Yan (terus jatuh cinta dengan Aviator)

Pic 4: inilah yang ada sekarang, made in Nitemarket

memang stylo la bila meletakkan Aviator di batang hidung ni. atau lebih perasan, diri terasa seperti Angelina Jolie. perghh tak hingat langung!. payah sangat hendak mendapatkan made in US. macam dah pro Israel pula. tapi teringin sangat sebab, kalau dapat la made US memang evergreen. mana ada lagi keluaran US, last product since 7 years later. melampau pula nak ke US semata-mata mencari cermin kecik ni. tapi kan, mana tahu rezeki dikaki saya. lalala. ada yang mencadangkan cari di kedai-kedai lama. mungkin ada simpanan ditangan mereka. mesti dah berhabukkan. takpun dah banyak kene taik lipas atau tikus..erkk!

ada juga minta tolong dari kawan di Egypt carikan Aviator disana. adeh harganya lagi mahal disini. kemungkinan untuk mendapatkan made in US ada harapan. sekarang misi mengutip duit syiling yang bertaburan di rumah. sikit-sikit lama-lama menjadi bukit. amalkan sifat menabung setiap hari.

Tuesday, June 22, 2010

Pudu Goal

Posted by take5shopOn9 at 5:05 PM 0 comments
teguh berdiri selama 118 tahun akhirnya dengan satu suara roboh musnah tanpa tinggalan sejarah untuk bekalan warisan pada masa hadapan. ikut suara majoriti pasti tiada yang mahu Penjara Pudu dirobohkan, hakikatnya suara kita sangat kecik hendak didengari. erti lain berkuasa besarkah kita. dah terang-terangan pihak menteri mengatakan Pudu Jail bukan bangunan warisan.
suka atau tidak, kita dibawah pemimpin yang ada perlu terima semuanya.

betulkah detik hati aku? sabtu lepas (19.06.2010) baru sahaja melewati bangunan yang dipenuhi mural hasil karya banduan yang pernah disimpan disana. berjalan-jalan mahu ke Berjaya Times Square. sambil berjalan sempat juga mata melirik setiap pelosok dinding & bangunan. hati kecil teringin hendak mengetahui 1001 sejarah yang tersimpan disana. aku berkata, alangkah bagus jika dipelihara menjadi tumpuan pelancong. tiba-tiba tertanya, bagaimana jika dirobohkan suatu masa nanti? ada juga impian aku nak bergambar kenangan di tembok tinggi dan pintu besi coklat yang besar itu.

pagi tadi dalam keadaan yang mamai, telinga pantas mendengar dalam rancangan MHI Penjara Pudu telah dirobohkan malam tadi. sedih.

Monday, June 21, 2010

touch down @ kuching

Posted by take5shopOn9 at 6:01 PM 0 comments
bye ainyen & sal..fly baby..fly..please come again and be a good teacher.

sebelum berangaktnya mereka pagi tadi. sempat juga buat ala-ala farewell party. enjoying karate kid movie. perghh..marvelous. bravo. dinner at Johhny's. wow so excited. lepaking at Serimas Kondo, rumah sewa dorang. sempat juga la swimming. paling enjoy minum secawan Kopi di Coffee Box. dorang kata aku macam orang tua minum kopi. tapi itulah yang paling Kaw!

to all of you, txs giving me all stuff. complete dah rumah kami.

Wednesday, June 16, 2010

Muhammad Rifaie

Posted by take5shopOn9 at 1:34 PM 0 comments

Tahniah & syukur Ya Allah dengan kehadiran bayi lelaki untuk pasangan Kak Tih & Suami pada 7hb Jun 2010 pada jam 10.25pm. berat bayi 3.42 kg. patutla lambat nak keluarnya. tapi Muhammad Rifaie macam tau-tau je masa yang sesuai nak keluar. mujurlah kenduri kahwin Kakchik dan side Abg Saiful dah selesai baby pun selamat dilahirkan. hendak dijadikan cerita, Rifaie anak kelahiran Selangor. padahal mama abahnya orang N9. kebetulan Bang Tih hendak ke worksyop di Bangi. Kak Tih pun ikut la bersama & ada juga hajatnya nak bersalin di hospital swasta. nak merasa katanya. lepas maghrib terus masuk labor room.

adeh..bila lah dapat jumpa Muhammad Rifaie..

Tuesday, June 15, 2010

Blogging

Posted by take5shopOn9 at 5:13 PM 0 comments
selamat petang semua!
sedapnya petang begini dapat pisang goreng. wallaa!!. rindunya pada ruangan ni. inilah akibatnya terlalu sangat dengan Facebook. memang lagha'. kalau dulu, laman nilah yang orang ramai suka. sekarang semua addicted dengan FB. kadang-kadang aku rasakan bosan juga. dulu, tujuannya hendak mencari kenalan lama. rasanya misi dah hampir selesai. sekarang, di FB bukan setakat kawan lama je boleh 'search' malahan jiran aku di kampung sana pun dapat jumpa. nak accept as a friend memang difikir berkali-kali. FB ni kadang kala ada baik. ada masa boleh jadi bahan bualan. jadi hendak selamatkan diri elok kurangkan penyebaran maklumat. secara terus, aku kurang berminat diri ini diketahui ramai.

sekarang aku tengah melayai internet menggunakan kemudahan streamyx. baru hari ini dapat layari. ini semua ayah aku yang deal dengan pihak TM. mulanya aku tak setuju dengan cadangannya. dah 3 tahun aku menggunakan celcom Broadband. buat apa la pula nak bazir duit masuk streamyx ke rumah. PC pun bukan ada. lappy aku kundang ke hulu hilir. rupanya sekarang TM dah pandai buat promosi pakage terbaru. hanya bayar bil Fix Line + internet hanya RM68 sebulan. mungkin ada jimatnya. masalah sekarang..siapa yang hendak menggunakan celcom broadband aku yang bernilai RM68 sebulan ini?

cadangnya nak tinggalkan lappy di rumah. beri peluang akak aku menggunakannya. nak bawa ke KL rasanya tak berapa perlu. lagipun kekangan masa.

seronok ke guna streamyx ni?


Tuesday, June 8, 2010

ladies coach

Posted by take5shopOn9 at 3:36 PM 0 comments
perhatian gerabak tengah adalah khas untuk wanita sahaja.

bagus. tapi kenapa ada yang begitu otai / kurang akal nak faham tentang arahan ini. kalau di negara Arab jangan harap la kaum lelaki nak dapat keistimewaan di dalam kenderaan awam. teringat di Jeddah tahun lalu. pekerja Arab menegur seorang lelaki di dalam bas supaya bangun dari tempat duduk dan tertera di papan tanda hanya wanita dibenarkan duduk. alangkah bagus jika wanita di layan seperti ini di mana-mana.

kadang-kadang sakit je hati melihat mat Bangla, Nepal, dan lain-lain lelaki buat muka cencorot duduk tak bersalah dalam ladies coach. ikut hati nak tampar je. tidak ke ada rasa segan. itulah kurangnya nilai sensitiviti dalam diri masing-masing.

About Me

My photo
Name It, You Get It Here!

Followers

PERSEMBAHAN BAHASA ISYARAT (MySL)

Loading...
 

...NanA r0cK... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei