Saturday, February 19, 2011

24 jam

Posted by take5shopOn9 at 2:31 AM
Selamat pagi blogku. Lamanya tak bertegur sapakan. Almaklumlah semenjak menjadi "saya yang menurut perintah" statistik bercenggong bersama lappy kurang memberangsangkan. Rutin kehidupan makin hari di rasakan tidak warna warni macam pelangi. Semua luntur seperti di basuh dengan cucian BREEZ 3 kali ganda. PUDAR.

Masa telah melewati ke angka 2.36 pagi. Manusia zaman sekarang telah mengubah fitrah kehidupan yang telah ditetapkan Allah. Waktu sepatutnya digunakan untuk tidur ataupun bangun tahajjud kepada Allah. Siang hari bangun awal pagi meneruskan kehidupan, sebab itulah masa 24jam yang diciptakan untuk kita adalah sangat cantik dan berkesesuaian sebagai hambanya. Kita alpa dengan fitrah ini, langsung mengabaikan 24 jam dan memandang remeh dengan amanah Allah.

8 jam = tidur
8 jam = ibadah
8 jam = bekerjaMoga dapat aku realisasikan keindahan hidup ini selama 24 jam kerana dalam kehidupan manusa hanya ada 1 hari sahaja. Semalam telah berlalu biarlah lepas, esok kita tidak pasti adakah akan bertemu. Jadi hari ini kita berilah kepuasan hidup semaksima mungkin.


0 comments:

About Me

My photo
Name It, You Get It Here!

Followers

PERSEMBAHAN BAHASA ISYARAT (MySL)

Loading...
 

...NanA r0cK... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei